Sta je te popelen om de piste op te gaan? Bekijk alvast de mooiste afdalingen in 3D!

Pistekaarten die in de skibroekzak passen, zijn erg handig. Maar leuker is het nog de pistes en de omgeving bekijken in 3D. Ga naar www.plandespistes.nl en laadt de pisteplattegrond in de kaart van Google Earth.

 
skikaart in Google Maps


Skigebieden bieden tegenwoordig de meest mooie interactieve piste kaarten. Maar tot nu toe waren de pistekaarten niet in Google-Earth te zien. De website www.plandespistes.nl brengt daar verandering in.

 

Omgeving

Pistekaartjes zijn ideaal, maar focussen (logisch) alleen op het skigebied zelf. Soms is het met slechts een pisteplattegrond slecht oriënteren in de directe omgeving van de skigebieden. Op plandespistes.nl zie je de pisteplattegrond in de kaart van Google-Maps verwerkt.

 

Google Earth

Maar het wordt nog mooier als je de pistekaarten in Google-Earth zelf opent. Bekijk de pistes in 3D, zoek de mooiste afdalingen alvast op... En natuurlijk is het ook mogelijk om de vele foto’s van de omgeving van het skigebied te zien die in Google Earth staan. En als je eenmaal in het skigebied bent is het bekijken van de ‘streetview’ in de skigebieden een leuke bezigheid.

 
pistekaart in Google Earth 


Voor- en napret

Deze applicatie is hartstikke leuk tijdens het voorbereiden op een skivakantie, of juist als napret om terug te kijken waar je geweest bent. En al heb je een GPS applicatie op je telefoon kun je zelfs na je vakantie je GPS-tracks inlezen in Google Earth, en projecteren over de pistekaart.  Zoals hierboven al gezegd, het spelen in Google Earth is hartstikke verslavend. En plandespistes.nl is een leuke aanzet om in Google Earth naar skigebieden te zoeken. Op dit moment zijn er al tientallen skigebieden te vinden op deze website, en andere gebieden zullen snel volgen!

 

http://www.plandespistes.nl

Aanvullende gegevens